• Lorem ipsum

Onderhoudsinstructie Parket

20 Apr 2018

Onderhoudsinstructies Parket

Algemeen
Een parketvloer is een natuurproduct en heeft daarom regelmatig onderhoud nodig. Bij het juiste onderhoud kunt u tientallen jaren van uw vloer genieten. De vloer dient regelmatig, droog, te worden schoongemaakt met een zachte bezem, stofzuiger of statische wisser om de vloer stof en zandvrij te houden. Vuil is één van de belangrijkste redenen van beschadiging en slijtage van een parketvloer en het is daarom aan te bevelen om het binnenlopen van vuil te verminderen door een deurmat te gebruiken. Breng ook beschermviltjes aan onder alle meubelen en stoelen om zo beschadiging te voorkomen. Schuif niet met meubelen over de vloer.

 

Behandeling geoliede vloeren, na plaatsing
Uw Parket vloer is reeds bij de productie behandeld met een natuurlijke olie die de structuur en kleur van het hout versterkt en beschermt tegen het intrekken van vuil en/of vocht. Na het leggen dient uw vloer meteen te worden voorzien van een laag OSMO Hardwax. (Laat dit doen door een ervaren parketteur) Voordat deze wordt aangebracht dient de vloer schoon en stofvrij te zijn. Nadat de OSMO Hardwax is aangebracht moet de vloer gedurende een periode van 24 uur drogen voordat deze in gebruik kan worden genomen. Zorg voor voldoende ventilatie tijdens de droogtijd. De vloer is na 14 dagen volledig opgedroogd en uitgehard. Gedurende deze periode mag u de vloer niet vochtig afnemen en/of behandelen met onderhoudswas.

 

Onderhoud
Voor “regelmatig”onderhoud dient de vloer te worden behandeld met OSMO Wischfix onderhoudszeep. Door deze zeepbehandeling wordt de vloer vuilafstotend.

 

Periodiek Onderhoud
Als de vloer er dof begint uit te zien, frist u hem op met OSMO Wasonderhouds- en reinigingsmiddel. Voor een naturel geoliede vloer dient u een naturel onderhoudsmiddel te gebruiken; voor een wit geoliede vloer een wit onderhoudsmiddel.

 

Vlekken
Verwijder vlekken zo snel mogelijk met water en een neutraal reinigingsmiddel en maak de vloer meteen droog. Raadpleeg voor hardnekkige vlekken uw dealer voor advies.

Raadpleeg voordat u onderhoud aan uw vloer pleegt altijd eerst de aanwijzingen op de verpakking.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »