• Lorem ipsum
FAQ
Wanneer mag ik een product retourneren?
Wanneer mag ik een product retourneren?

Wanneer er EXTRA KORTING is verleend of het aangekochte item is een actieproduct / restpartij, dan wordt er geen laminaat meer retour genomen.

Plinten en accessoires welke speciaal besteld worden kunnen ook niet geretourneerd worden. In alle andere gevallen kunt u binnen 7 dagen de aangekochte artikelen in originele staat retourneren.

Bezorgdienst
Tot waar wordt door de bezorgdienst bezorgt?

Wanneer u ervoor heeft gekozen om uw bestelling te laten bezorgen zorgt LAMINAAT2GO ervoor dat uw bestelling binnen Nederland op adres bezorgt wordt. Bij orderbedragen voor het materiaal boven de € 1000,- is het bezorgen gratis. Bij alle orderbedragen voor het materiaal onder de voorgaande bedrag zijn de bezorgkosten €65,-. Gratis bezorgen is niet geldig in combinatie met andere acties of wanneer er kortingen worden gegeven!

Wanneer u gebruik maakt van onze bezorgdienst leveren wij de bestelling (op pallet) af op de begane grond, mits de bezorglocatie makkelijk met de bestelbus/vrachtauto bereikbaar is. Wanneer de bezorglocatie niet bereikbaar is met de bestelbus/vrachtauto wordt er afgeleverd bij de eerste belemmering.

Wij maken bij leveringen zowel gebruik van onze eigen bezorgdienst als een externe bezorgdienst.

Wanneer u uw bestelling bezorgt wil hebben in België kan dit in overleg gerealiseerd worden neem gerust contact op.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw bestelling af te halen. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling op de afgesproken datum klaarligt in onze winkel/depo in Amsterdam.

Strengere Corona maatregelen vanaf 15 december 2020!
Is de showroom open?

Helaas is de showroom gesloten van 15 december tot 19 januari 2021. Wel kunnen de online bestellingen op afspraak afgehaald en bezorgd worden.

Is het mogelijk om af te halen?

Afhaal van uw bestelling kan alleen op de donderdag en vrijdag wel vooraf een afspraak maken en zorg ervoor dat je in staat bent de bestelling zelf in de auto kan inladen, als je met een bus of aanhanger bent dan kunnen we met de heftruck je bestelling inladen

Worden de bestellingen bezorgd?

De geplande leveringen zullen uitgeleverd worden zoals gepland. Nieuwe leveringen kunnen we inplannen op afspraak. Bestelling wordt buiten op een pallet uitgeleverd.

Kan ik nog een vloer, ondervloer of plinten bestellen?

U kunt online uw producten kopen indien nodig kunnen wij u via whatsapp of beeld bellen hiermee ondersteunen. (Whatsapp 06 25 639 449). Voor beeldbellen dient u wel vooraf een afspraak voor te maken van maximaal half uur beeldbellen.

Is er een online ondersteuning om een aankoop te kunnen doen.

Via whatsapp of beeldbellen kunnen wij u ondersteunen. (Whatsapp 06 25 639 449). Voor beeldbellen dient u wel vooraf een afspraak voor te maken van maximaal half uur beeldbellen.

Contactgegevens
  • Klaprozenweg 17-D
  • 1032 KK, Amsterdam
  • Nederland
  • KVK nummer: 58522700
  • btw-nummer: NL853074690B01
  • Bank: NL82RABO0380823683
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden