• Lorem ipsum
FAQ
Showroom
Hebben jullie een showroom om langs te kunnen komen?

Wij beschikken over één showroom welke te vinden is aan de Klaprozenweg 17d 1032 KK in Amsterdam. Vanuit deze mooie en levendige locatie bedienen wij klanten uit de gehele Benelux.

De winkelruimte van 900m2 is gelegen in Amsterdam-Noord op een locatie waar nog volop parkeergelegenheid te vinden is. Van hieruit bieden wij vloeren aan van grote merken zoals Quick-Step, Moduleo, Berry Alloc, Meister, MFlor, Beautifloor, Douwes Dekker, ParquitVinyl, Hoomline, Lifestyle en Belakos. Verder kunt u in onze showroom terecht voor vele restpartijen van diverse merken tegen een gunstige prijs. Voor een volledig overzicht van ons aanbod, kunt u terecht op onze webshop en zijn wij uiteraard telefonisch bereikbaar.

Wat zijn de openingstijden?

Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag met de volgende openingstijden:

Maandag: 13:00 - 18:00 uur
Dinsdag: 10:00 - 18:00 uur
Woensdag: 10:00 - 18:00 uur
Donderdag: 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag: 10:00 - 18:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 17:00 uur
Zondag: GESLOTEN

U kunt ons tijdens openingstijden bereiken via telefoon, mail of whats app service. 

Op bepaalde feestdagen zijn wij helaas gesloten.

Interieur
Prijzen
Waarom zijn jullie prijzen zo laag?

Wij beschikken over een enorme voorraad aan laminaat- en PVC-vloeren, ondervloeren en plinten. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze producten tegen een scherpe marktprijs aan te bieden.

Voor onze collectie merkvloeren zijn er goede afspraken gemaakt met fabrieken en leveranciers. Heeft u een product elders voordeliger gezien? Laat het ons weten!

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, al onze prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Is er een overzicht van de gerekende BTW op mijn bestelling?

Op de offerte, orderbevestiging en factuur wordt de BTW gespecificeerd.

Zijn de materiaalkosten inclusief de legservice?

Voor wie geen zin, tijd of anderszijds niet in de gelegenheid is om de vloer zelf te plaatsen, heeft Laminaat2Go een professionele legservice. Om onze prijzen transparant te houden, zijn de prijzen exclusief de legservice van de vloer. Mocht u gebruik willen maken van onze legservice dan regelen wij dit graag met u tijdens uw bezoek aan onze showroom.

Vloerverwarming
Plaatsen jullie ook vloerverwarming?

Een geëgaliseerde vloer is noodzakelijk bij het plaatsen van vloerverwarming. Hoewel het plaatsen van vloerverwarming niet tot onze diensten behoort, kunnen wij uw vloer wel egaliseren en hiermee geschikt maken voor plak PVC. Ook kunnen wij de juiste ondervloer verzorgen voor klik PVC, laminaat of parket indien uw vloerverwarming wilt. In beide gevallen is er dan wel de voorwaarde dat de vloer reeds is afgevlakt voordat wij aan de slag gaan.

Is een laminaat,- PVC of parketvloer geschikt voor vloerverwarming?

Laminaat-, PVC en parketvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Wel is het uiterst belangrijk om de juiste ondervloer toe te passen bij kliklaminaat, PVC of parket. Deze ondervloer dienst over een lage warmtedoorlaatweerstand te beschikken om de vloerverwarming optimaal zijn werk te laten doen. Bij dry back-PVC of een gelijmde parketvloer heeft u geen ondervloer nodig.

Verschil Laminaat, Click PVC, Lijm PVC
Verschil tussen Click PVC en lijm PVC

Click PVC is een vloer die gemaakt is om eventueel zelf te leggen in combinatie met een juiste ondervloer. Een lijm PVC / dry back PVC komt er meer bij kijken de basis vloer moet geëgaliseerd worden en daarna kan de PVC vloer gelijmd worden. U kunt hiervoor onze legservice aanvragen.

Verschil tussen Laminaat en PVC

Een PVC vloer is 100% waterbestendig, laminaat vloer tot 24 uur waterbestendig.

Een PVC vloer heeft een betere warmte doorlaat weerstand dan een Laminaat vloer, vaak 2 tot 3 keer lager.

Een PVC vloer neemt de temperatuur in de ruimte beter op waardoor deze warmer aanvoelt dan een Laminaat vloer.

Een PVC vloer is geluidsarmer dan een laminaat vloer.

PVC
Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn luxe vinyl vloeren die gelijmd (dry back) en ook in click hout-, steen- of visgraat look variant verkrijgbaar. Kies je legmethode lijm of click, kies je stijl in hout-, steen- of visgraat look, kies je kleur van licht naar heel donker en geef jouw woon of kantoorruimte een ideale sfeer. Een PVC vloer is uitermate geschikt voor op vloerverwarming en zeer gebruiksvriendelijk.

PVC vloer is ook geschikt voor in je badkamer, creëer een leuke sfeer met een van onze steen- of visgraat look PVC vloeren.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je PVC vloer zijn kwaliteit behoud?

De juiste kleur kiezen is al een karwij, om je kwaliteit te behouden kiest u de juiste toplaat / slijtlaag die geschikt is voor uw woon situatie. Met voorzorgsmaatregelen als schoonmaken van de vloer, schoonloopmat, viltstrip onder je meubels, speelgoed van kinderen geen harde en scherpe punten bevatten voor kom je heel wat narigheid en behoud je de kwaliteit van je PVC vloer.

Wat is de toplaat / slijtlaag van een PVC vloer?

Er zijn verschillende slijtlagen voor een PVC vloer namelijk:

0,20mm: Licht gebruik vb. zolder
0,30mm: Normaal huishoudelijk gebruik vb. licht woonkamer, slaapkamer en zolder
0,40mm: Intensief gebruik woonkamer, keuken, hal
0,55mm: zeer intensief gebruik vb. zwaar huishoudelijk, projectmatig kantoor en winkels, woonkamer met gezin en/of huisdieren, keuken
0,70mm: zeer zwaar intensief gebruik vb. zwaar huishoudelijk woonkamer, zwaar projectmatig / industrieel winkel of kantoor.

Dikte van een toplaag / slijtlaag staat vaak gelijk aan krasbestendigheid van de vloer. Hoe dikker de slijtlaag, hoe minder snel je vloer zou krassen.

Is een PVC vloer geschikt voor een kantoor of winkel?

Een PVC vloer met de juiste slijtlaag (minimaal 0,55mm) is uitermate geschikt voor in een kantoor of een winkel te plaatsen. 

Wij hebben een drukke gezien met huisdieren is PVC vloer geschikt voor ons?

De dikte van de slijtlaag van een PVC vloer bepaalt hoe intensief gebruik een PVC vloer gebruikt kan worden.

Voor een huishouden met meerdere kinderen en huisdieren is een PVC vloer met minimaal een toplaag van 0,55mm uitermate geschikt voor.

Is een PVC vloer kleurvast?

Er zijn vele merken die een PVC vloeren op de markt hebben en alle merken garanderen dat de vloeren kleurvast zijn. De merken die u bij ons kunt vinden zijn Quick-Step, Moduleo, MFlor, BerryAlloc, etc.

Het is ook heel ergbelangrijk dat de PVC vloer goed wordt onderhouden dit kunt u doen door een goede schoonloopmat te zetten en een keer in de week stof te zuigen.

Mocht u grote raampartijen hebben met veel zonlicht dan adviseren wij om zonwering te nemen om de constante zonlicht te weren.

Wat voor kleuren PVC vloeren zijn er?

PVC vloeren kunnen we onderscheiden in verschillende vormen namelijk, planken, beton look, visgraat, Hongaarse punt en geometrische vormen. Maak als eerste de keuze in de stijl die je wilt creëren in je woning en vanuit deze stijl kan je makkelijk je kleur bepalen. Wij hebben voor elk interieur en elke stijl een passende PVC vloer in onze showroom.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Een PVC vloer is zeer geluidsarm, waterbestendig, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor vloeren verwarming en -koeling.

Welke ondervloer is er nodig voor een click PVC vloer?

De juiste ondervloer is zeer belangrijk elke woonsituatie kan dit anders zijn. De basis is dat je voor een click PVC vloer zonder een geïntegreerde ondervloer een druk vaste ondervloer neemt met minimaal 400kPa.

Mocht je aan bepaalde specificaties moeten voldoen zoals 10db geluidsreductie en geschikt voor vloerverwarming met een lage warmteweerstand dan zijn er maar enkele ondervloeren die hiervoor geschikt zijn. Onze advies is de PF Excellent ondervloer die aan allen voorwaarden voldoet.

Een click PVC vloer met een geïntegreerde ondervloer mag je geen extra ondervloer voor gebruiken dit zal verend werken waardoor de click systeem kapot kan gaan. Alle click PVC vloeren met een geïntegreerde ondervloer zijn geschikt voor vloerverwarming en -koeling. Niet alle click PVC vloeren zijn 10db gecertificeerd mocht dit nodig zijn voor in een appartement raad pleeg je adviseur welke click PVC vloer wel gecertificeerd is voor 10db contact geluidsreductie.

In welke looks zijn de PVC vloeren verkrijgbaar?

PVC vloeren zijn in verschillende looks verkrijgbaar namelijk:

PVC vloeren in houtlook planken

Houtlook PVC vloeren zijn niet van echt hout te onderscheiden. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dessins en kleuren.

PVC vloeren in visgraat

Visgraat PVC vloeren geven een chique uitstraling in je woning. Verkrijgbaar in verschillende maten, dessins en kleuren.

PVC vloeren in Hongaarse Punt

Hongaarse Punt PVC vloeren geven een chique uitstraling in je woning. Verkrijgbaar in verschillende maten, dessins en kleuren.

PVC vloeren in betonlook

Betonlook Punt PVC vloeren geven een moderne uitstraling in je woning. Verkrijgbaar in verschillende maten, dessins en kleuren.

PVC vloeren in geometriche formen

Op zoek naar iets anders dan zijn de geometrische vormen iets voor u

Welke soorten PVC vloeren zijn er?

Er zijn vele soorten PVC vloeren die geschikt kunnen zijn voor jouw wensen en/of toepassing. PVC vloeren zijn enorm populair omdat de ontwikkeling hierin enorm is gestegen de PVC vloeren zijn niet van echt hout te onderscheiden, zijn zeer onderhuidsvriendelijk en uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Verschillende PVC vloeren zijn:

✔️ Click PVC: Een Click PVC vloer heeft de zelfde principe als een laminaat vloer je kan deze zelf leggen of door onze legservice laten leggen. Click PVC vloer kan je nog onderscheiden in zonder geïntegreerde ondervloer en met een geïntegreerde ondervloer. Heb je een Click PVC zonder een geïntegreerde ondervloer laat je dan adviseren welke ondervloer geschikt is voor een Click PVC vloer. Kies je een Click PVC met een geïntegreerde ondervloer dan heb je geen extra ondervloer nodig je kan Click PVC direct op de vlakke basisvloer plaatsen.

Let op mocht je VVE om een gecertificeerde ondervloer vragen die voldoet aan de 10db geluidsreductie eis dan zijn de Click PVC vloeren met een geïntegreerde ondervloer niet altijd Tüv of NSG gecertificeerd neem dan een Click PVC vloer zonder een geïntegreerde ondervloer waarbij je de juiste druk vaste ondervloer met minimaal 450KpA, vloerverwarming geschikt en gecertificeerd is. Click PVC vloeren die een 10db gecertificeerde ondervloer hebben zijn de Moduleo Layred en de MFlor Solcora

 

✔️ Dryback PVC: Ook wel plak PVC genoemd is vaak 2,5mm dik met een slijtlaag van 0,55mm. De dryback PVC komt de warmte van de vloerverwarming beter door doordat deze zeer dun is en je kan de dryback PVC vloer strak tegen de wand aanplaatsen waardoor je een veel mooiere afwerking hebt dan de click PVC waar voor je bij de deurposten wel een plakplint nodig hebt.

Een dryback PVC dient op een vlakke vloer geplaatst te worden, de vloer wordt geëgaliseerd om de dryback PVC op de geëgaliseerde vloer te kunnen plakken.

Let op: egaliseren en uitvlakken zijn andere werkzaamheden.

 

Laminaat
Wat is een Laminaatvloer?

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Alle laminaatvloeren bestaan uit vier verschillende lagen:

1. Een transparante, slijtvast bovenlaag

Deze toplaag maakt je vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken en krassen. Ze bestaan uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegelstructuur die registerd embossed wordt genoemd. Daardoor is de oppervlaktestructuur perfect in harmonie met het dessin.

2. Een decorlaag

Dit is de laag die de feitelijke aanblik van je vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegel imitatie buitengewoon echt en natuurlijk lijkt.

3. Een gelijmde kernplaat van HDF

De kernplaat van HDF is het hart van een laminaatvloer. Betekenis HDF 'High Density Fibre Board', vezelplaat met hoge dichtheid. De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. De plaat heeft een zeer homogene samenstelling en kenmerken. Uiterst duurzaam en stabiel.

4. Een tegenlaag

Deze rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of doorzakken wanneer ze correct wordt geplaatst en onderhouden.

Voordelen van Laminaat!

De voordelen van een laminaat vloer op een rijtje:

  • Eenvoudig zelf te plaatsen
  • Hygiënisch en makkelijk in onderhoud / schoonmaak
  • Kras vaster dan een PVC vloer
  • Duurzaam en kwa voordeliger dan een PVC vloer
Kwaliteitsklasse Laminaat?

Er zijn verschillende kwaliteitsklassen voor een laminaat vloer zoals: slaapkamer kwaliteit, Woongebruik, intensief gebruik en zeer intensief gebruik. Hoe hoger de kwaliteitsklasse des te slijtvaster de laminaatvloer.

 

AC2-30 / Tijdelijk - zeer licht gebruik

AC3-31 / Normaal woongebruik - licht projectgebruik

AC4-32 / Zwaar woongebruik - gemiddeld projectgebruik

AC5-33 / Zwaar woon- en projectgebruik

AC6-34 / Extra zwaar woon- en projectgebruik

Is laminaat geschikt voor vloerverwarming of -koeling?

De combinatie van laminaat en vloerverwarming zorgt voor ultiem comfort. Gemakkelijk te installeren en een plezier om op te lopen.

Soorten vloerverwarming

Alle laminaatvloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming of -koeling op lage temperatuur. De maximaal toegestane contacttemperatuur is 27°C, zowel voor klassieke verwarming-elementen 'warm water of elektrisch' als voor verwarmingsfims die op de ondervloer geïnstalleerd worden. Voor beide soorten vloerverwarming is het noodzakelijk de plaatsingsinstructies in acht te nemen.

Laminaat met vloerverwarming: weetje

Bij het combineren van laminaatvloer met vloerverwarming moet u erop letten dat de totale warmteweerstand (R) niet hoger is dan 0,09/m² K/W. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt om je vloer op te warmen en hoe minder efficiënt je vloerverwarming zal zijn. De warmteweerstand van laminaat in combinatie met een van onze ondervloeren

Laminaat en vloerkoeling: weetje

Vloerkoeling is op het zelfde principe gebaseerd als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Daarom is het belangrijk om over een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem te beschikken om interne condensatie bij het gebruik van vloerkoeling te voorkomen.

Voor vloerkoeling wordt een warmteweerstand van minder dan of gelijk aan 0,09/m² K/W aanbevolen.

Kan ik mijn bureaustoel met wieltjes op een laminaatvloer gebruiken?

Ja! Het is wel belangrijk om een paar beschermende maatregelen te nemen.

Gebruik zacht / soft wieltjes

De meeste bureaustoelen kunnen met zachte als harde wieltjes aangekocht worden. Neem hiervoor contact op met je leverancier van je bureaustoel. Zachte wielen zullen de levensduur van je laminaatvloer verlengen en je zitcomfort verhogen.

Bescherm je vloer met een mat

Door een transparante beschermmat onder je bureaustoel te plaatsen bescherm je je vloer ook. Kies een mat voor harde vloerbekleding zonder profilering op de rugzijde. Zorg ervoor dat het oppervlak groot genoeg is. Bij intensief stoelverkeer wordt de combinatie van zachte wieltjes en een beschermmat sterk aanbevolen.

Wat is de maximale vloerlengte die ik kan plaatsen zonder te dilateren?

Maximale vloerlengte die je kunt plaatsen zonder te dilateren hangt af van de vorm van je kamer waar de vloer in komt en klimaat in je kamer.

Als de kamer min of meer vierkant is en het klimaat in de kamer niet te sterk schommelt tussen de weekdagen en het weekend, of in de loop van de dag, kun je een lengte tot 12 strekkende meter leggen zonder extra te dilateren in de vloer. 

Onze dilatatieprofielen

Het is ook aanbevolen om onder de deuren te dilateren om de kamers van elkaar te scheiden. Als ene kamer wel en de andere niet verwarmd is, of wanneer bijvoorbeeld is een van de kamer een zwaar meubel staat kan de vloer naar boven toe kromtrekken.

Mijn bestelde laminaat vloer kan niet geleverd worden. Wat nu?

Wanneer u een laminaat vloer heeft gekocht die nog geleverd moet worden niet op tijd geleverd kan worden door externe omstandigheden zoals niet voldoende voorraad, moet nog geproduceerd worden of uit de collectie is dan kunt u een andere vloer uitkiezen in dezelfde prijs categorie of u kunt ook uw geld retour krijgen.

Wanneer u een laminaat vloer heeft gekocht die geleverd is en die niet meer leverbaar is doordat de laminaat vloer een restpartij was, of i.vm. een collectie wissel vanuit de fabriek niet meer wordt gemaakt. In dit geval kunt u een meest bijpassende vloer uitkiezen die in de buurt komt van de huidige vloer om de andere kamer ook te voorzien van een nieuwe vloer. Door deze externe factoren kunnen de vloeren niet retour, omgeruild of geld retour gegeven worden.

 

Second Choice / Tweede keus vloeren
Wat is een Second Choice / Tweede keus vloer

Second Choice / Tweede keus vloeren zijn nieuwe vloeren die niet gebruikt zijn waar fouten in kunnen zitten. Fouten kunnen zijn decorlaag (boven aanzicht vloer) kliksysteem.

Wat zijn de ervaringen van de klanten?

Ervaring van klanten zijn tot heden heel erg goed, er zijn bijna geen fouten en het klikt ook heel goed.

(Dit zijn klant ervaringen het blijft voor ons nog steeds een second choise waar dus fouten in kunnen zitten)

Ondervloer
Welke ondervloer moet ik nemen voor een click PVC?

Er zijn vele soorten click PVC vloeren op de markt zoals click PVC met een geïntegreerde ondervloer en click PVC vloeren zonder een geïntegreerde ondervloer. 

Voor click PVC vloeren zonder een geïntegreerde ondervloer dien je een ondervloer te nemen die een hoge drukvastheid heeft van minimaal 400kPa. Onze advies is de PF Excellent met een drukvastheid van 450kPa, geschikt voor voor vloer verwarming en 10db NSG gecertificeerd.

Voor click PVC vloeren met een geïntegreerde ondervloer kan je geen extra ondervloer nemen, met een extra ondervloer ga je meer veerkracht creëren waardoor de click systeem kapot kan gaan.

Hoe kies ik de juiste ondervloer

Een goede ondervloer zorgt voor een fijne leefomgeving, maar kan ook vele problemen voorkomen. Door de 5 stappen te volgen kunt u de juiste ondervloer voor uw vloersituatie kiezen.

1: Heeft u vloerverwarming of vloerkoeling?
JA, kies dan een een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming of vloerkoeling.

2: Is de basis vloer van hout of van beton? 
Er zijn veel ondervloeren sommige zijn geschikt voor basis vloer van hout, voor een basis vloer van beton kunt bijna alles kiezen.

3: Moet een ondervloer een egaliserende vermogen hebben en wat moet de dikte van mijn ondervloer zijn?
Bij grote oneffenheden in je basisvloer +/- 5mm dan is dit goed op te vangen met een juiste ondervloer. Bij een vlakke basisvloer hoeft u geen rekening te houden met een ondervloer met een egaliserende vermogen. Houd wel rekening met de totale dikte van je ondervloer + laminaat dit ivm je deuren. Als het te hoog is is het altijd nog mogelijk de deuren door een timmerman te laten inkorten.

4: Moet mijn ondervloer voldoen aan geluidsdemping van 10db?
Eengezinswoning bepaal je zelf of je een geluiddempende ondervloer neemt of niet, hoe meer decibel een ondervloer tegenhoud hoe rustiger je woont. Je kan dit ook per ruimte indelen, begane grond geen geluiddempende ondervloer maar op de 2de verdieping en zolder een geluiddempende ondervloer om de loopgeluid sterk te verminderen.
Appartementen gelden vaak de minimale grens van 10db, wat is aanbevolen door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). Dit moet wel een gecertificeerde ondervloer zijn met een keurmerk, als je dit niet gebruikt kan je onderbuur bij geluidshinder eisen om alsnog een geluiddempende ondervloer te nemen.

5: Hoeveel vierkante meter ondervloer heb ik nodig voor mijn woning?
Met een eenvoudige rekensom kunt u de benodigde vierkante meters berekenen:
Lengte X Breedte = Vierkante Meters
Er is bijna geen snijverlies met ondervloer voor de veiligheid kan je altijd 5% extra ondervloer nemen.

Bekijk de ondervloeren die worden aangeboden door Laminaat2Go klik hier

Heb ik een ondervloer nodig?

Als je een zwevende laminaat, click PVC, click RIGID of click parket heb genomen dan kunt u voor uw situatie de juiste ondervloer selecteren of u kunt deze door onze adviseurs laten adviseren!

Eigenschappen waarop een ondervloer gekozen kan worden!

Hieronder belangrijke eigenschappen waarop een ondervloer gekozen kan worden. Daarnaast is de gekozen vloer (PVC, Laminaat of Parket) en de basisvloer (zandcement, vloerverwarming, fermacell platen, houten planken) ook van belang.

Contactgeluid: Dit is het geluid van de bovenburen dat doorklinkt naar de etage eronder.

Stabiliteit: Dit is de mate waarin de ondervloer zware belasting aan kan.

Warmteweerstand: Dit is de mate waarin warmte of kou door de ondervloer wordt doorgegeven. In geval van traditionele vloerverwarming moet de warmteweerstand laag zijn, maar bij elektrische vloerverwarming of kou vanuit de ondergrond juist weer hoog.

Loopgeluid: Dit is het geluid dat je hoort in de eigen ruimte als iemand door de kamer loopt.

Is een laminaat ondervloer geschikt voor een click PVC vloer?

Nee, een laminaat ondervloer is niet geschikt voor een click PVC vloer. Elke type vloer heeft een ondervloer waar die op geplaatst mag worden. Raadpleeg je adviseur hiervoor.

Sample / Staal
Kan ik een staal bestellen?

U kunt via onze webshop een sample bestellen. Hiervoor zijn helaas kosten aan verbonden. U kunt ook langs komen in onze showroom, van veel producten hebben wij een staal beschikbaar, alle andere moeten helaas besteld worden. (Niet alle fabrieken en leveranciers hebben een staal service)

Offerte aanvragen
Hoe kan ik een offerte ontvangen?

Als u weet welke vloer u wilt hebben kunt u met behulp van onze rekenhulp online al een basis berekening maken om een indicatie te krijgen. U kunt ook per mail of via whats app een offerte aanvragen. Als u aangeeft welke vloer het om gaat en hoeveel vierkante meter u nodig heeft zullen wij z.s.m. contact opnemen om een offerte met de juiste ondervloer, plinten en eventueel met leg service opstellen.

Is het mogelijk om de ontvangen offerte aan te passen?

U kunt op de email reageren om uw wijziging door te geven, u krijgt z.s.m. de gewijzigde offerte toegestuurd.

Hoe lang is mijn offerte geldig?

Offerte is in principe 14 dagen geldig, als er geen prijs veranderingen zijn en de producten op de offerte zijn nog leverbaar dan is het geen probleem de geldigheid van de offerte te verlengen.

Ik heb waterschade en heb een offerte nodig!

Het is geen probleem om een waterschade offerte te maken. U kunt langs komen in onze showroom een van onze adviseurs zullen u hiermee helpen. Vergeet u niet enkele foto's van de vloer en schade te maken zodat wij beter beeld hebben betreft de schade. Het is ook belangrijk om de vierkante meters van de woning en betreffende schade op te meten.

Om misbruik te voorkomen voor een waterschade offerte vragen wij een x bedrag om de offerte op te stellen. Zodra u een akkoord heeft dan kunt u uw offerte verzilveren en de x bedrag wat u vooraf heeft betaald zal in vermindering worden gebracht.

Hoe kan ik een akkoord geven op mijn offerte?

Gefeliciteerd met uw nieuwe vloer. Door op de email te reageren of telefonisch kunt u de offerte accorderen. Als u het fijn vindt kunt u ook langs komen in onze showroom om de offerte te accorderen. We zullen de levertijd eventueel leg datum bespreken en alles per mail bevestigen.

Order plaatsen
Hoe weet ik wat op voorraad is?

Voor producten die op voorraad zijn hebben we de aantal beschikbare pakken vermeld op onze webshop. Voor producten die niet op voorraad zijn hebben we een geschatte leverdatum opgegeven die wij vanuit leveranciers of fabrieken door krijgen.

Voorbeeld voorraad!

Voorbeeld levertijd indicatie!

Hoe kan ik een order plaatsen?

Weet je welke vloer je wilt hebben? Via onze webshop kunt u makkelijk uw bestelling online plaatsen. Onze reken tool geeft ook een goed idee wat u nodig heeft aan vierkante meters. Selecteer uw Laminaat, PVC of parket vloer door de filter te gebruiken, selecteer de juiste ondervloer vloerverwarming geschikt, 10db gecertificeerd, maximale warmte doorlaatweerstand, selecteer uw plinten en u kunt uw order plaatsen.

Lukt dit allemaal niet kom gerust langs in onze showroom, een van onze adviseurs zal de tijd nemen om een offerte te maken voor de gekozen vloer en de juiste advies te geven in ondervloer en plinten.

Kan ik leg service online afnemen?

Wij hebben bewust voor gekozen om de leg service niet online te laten kiezen. Hiervoor willen we juiste advies geven voordat wij onze legservice aanbieden. Kom gerust langs in onze showroom om een vloer uit te kiezen dan kunnen we de offerte inclusief leg service aanbieden.

Heeft u al online uw vloer uitgekozen stuur ons een printscreen van uw winkelmandje dan kunnen wij per mail nog een offerte doorsturen inclusief legservice.

Ik sta op het punt om een bestelling te plaatsen kan iemand helpen?

U kunt ons telefonisch, via mail of whats app bereiken. Wij doen zullen ons ieder zo goed mogelijk te helpen! Mocht u ons telefonisch niet bereiken stuur een app wij zullen bij eerste gelegenheid uw vraag beantwoorden.

Is het mogelijk de levering enkele weken na order datum te ontvangen?

U kunt uw bestelling plaatsen en in de opmerking aangeven wanneer u uw bestelling wilt ontvangen. Dit is voor de collectie item geen enkele probleem. Voor de restpartijen, uitverkoop of actie producten kan dit in overleg de juiste leverdatum gepland worden. 

Is het mogelijk om mijn bestelling aan te kunnen passen?

Geen probleem voor de collectie producten, mocht u meer nodig hebben dit gelieve ruim op tijd door te geven zodat uw bestelling op de geplande leverdatum geleverd kan worden.

Voor de restpartij, uitverkoop of actie vloeren is het ook geen probleem om bestelling aan te passen mits er voldoende op voorraad is. Als u op tijd aangeeft dan kunnen wij uw bestelling op de geplande datum uitleveren.

Wanneer wordt er contact opgenomen als ik mijn bestelling online heb geplaatst?

Dank voor uw vertrouwen in tasba floors --> Laminaat2Go! Na dat bestelling is voldaan krijgt u een orderbevestiging per mail. Bij de eerste gelegenheid zullen wij u ook telefonisch contacteren om de gewenste leverdatum in te plannen.

Tot wanneer is het mogelijk om mijn bestelling te wijzigen?

Mocht u de leverdatum willen wijzigen, geef ons dit minimaal 3 werkdagen voor de afgesproken leverdatum door zodat dit alsnog op de gewenste leverdatum geleverd kan worden.

Mocht u de legdatum willen wijzigen, geef ons dit minimaal 10 tot 14 dagen voor de legdatum door om te kijken wat de volgende leg datum is om de vloer te kunnen plaatsen.

Mocht u uw bestelhoeveelheid willen aanpassen, geeft dit ons minimaal 10 tot 14 dagen van te voren aan om de aangepaste hoeveelheid te kunnen leveren. Voor de collectie items is dit geen probleem voor de restpartij, uitverkoop of actie vloeren neem contact op.

Betalen
Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

U kunt uw betaling op verschillende manier verrichten. In de showroom per pin, SEPA iDEAL of contant. Online bestelling iDEAL, Bancontact, SOFORT Banking of overboeking.

Is het mogelijk om bij levering totaal order bedrag te betalen?

Wij vragen altijd een aanbetaling (in overleg afhankelijk grootte van het bedrag) voor de resterende bedrag sturen wij 1,5 week van te voren een betaal verzoek per mail deze dient 3 werkdagen voor de leverdatum volledig voldaan te zijn.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Helaas hebben wij geen mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Heb een online bestelling per iDEAL betaald, wordt dit bevestigd?

Wanneer u uw online bestelling met iDEAL heeft betaald krijgt u een per mail een orderbevestiging.

Resterende orderbedrag heb ik overgeboekt is deze aangekomen?

Wij sturen een 1,5 week voor de leverdatum een betaal verzoek per mail deze dient 3 werkdagen voor de leverdatum voldaan te zijn om de levering vrij te kunnen geven. Als de betaling voldaan met de verstuurde betaalverzoek dan kunt u vanuit gaan dat alles naar behoren verloopt. Mocht u toch willen weten dan kunt u een mail toesturen, wij zullen z.s.m. hierop reageren.

Bezorgdienst
Bezorgd tasba floors ook in België of andere landen?

Wanneer u uw bestelling bezorgt wil hebben in België of een ander land kan dit in overleg gerealiseerd worden neem gerust contact op.

Welke dagen wordt er bezorgd en wat is de tijdslot van de levering?

Wij maken bij leveringen gebruik van externe bezorgdienst(en) waardoor wij van dinsdag tot en met zaterdag de leveringen voor Amsterdam en omgeving kunnen realiseren. De te leveren tijdslot is tussen 10:00 - 13:00 uur.

Voor leveringen die te ver weg zijn voor de reguliere bezorgservice worden door een externe transportbedrijf uitgeleverd. Dit kan van dinsdag tot en met vrijdag gerealiseerd worden. Helaas kunnen wij geen tijdslot of een dagdeel aangeven voor de levering.

Kan ik ook afhalen?

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw bestelling af te halen. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling op de afgesproken datum klaar ligt in onze winkel/depo in Amsterdam.

Wie doet de levering?

Wij maken bij leveringen zowel gebruik van onze eigen bezorgdienst als een externe bezorgdiensten.

Is de bezorgservice gratis?

Bij orderbedragen voor het materiaal boven de € 1500,- is het bezorgen gratis (in Nederland vaste land). Bij alle orderbedragen voor het materiaal onder de voorgaande bedrag zijn de bezorgkosten €85,-. Gratis bezorgen is niet geldig in combinatie met andere acties of wanneer er kortingen worden gegeven!

Wordt mijn bestelling ook in mijn woning gebracht?

Onze bezorgservice voor orderbedragen boven de €1500,- is gratis (in Nederland vaste land), daarom is er een afspraak met de externe bezorgdienst(en) dat de levering buiten op een pallet wordt uitgeleverd.

Bij alle orderbedragen voor het materiaal onder de voorgaande bedrag zijn de bezorgkosten €85,-, hiervoor geld ook de standaard levering buiten op een pallet.

Mocht u slecht te been zijn of dit niet zelf kunt organiseren. Wij hebben een externe team die voor een meerprijs ingeschakeld kan worden. Prijs bezorgservice op etage is afhankelijk van afstand, toegankelijkheid, wel of niet aanwezigheid van een lift. Neem hiervoor gerust contact op.

Wat is de levertijd?

De vloeren, ondervloeren en plinten die op voorraad zijn kunnen binnen 2 werkdagen geleverd worden, mocht uw willen afhalen dan kunt u deze vanuit onze showroom afhalen.

Voor de bestelproducten is de levertijd afhankelijk van de beschikbaarheid vanuit de fabriek of leverancier. Meetal enkele werkdagen of 2 weken. Kom langs voor een offerte en bespreek de levertijd hiervoor.

Tot waar wordt door de bezorgdienst bezorgt?

Wanneer u gebruik maakt van onze bezorgdienst leveren wij de bestelling (buiten op pallet) af op de begane grond, mits de bezorglocatie makkelijk met de bestelbus/vrachtauto bereikbaar is. Wanneer de bezorglocatie niet bereikbaar is met de bestelbus/vrachtauto wordt er afgeleverd bij de eerste belemmering.

Legservice
Welke legrichting kan ik het beste aanhouden?

De klant is vrij om de legrichting zelf te bepalen. Kijk altijd goed wat je zelf mooi vindt. Onze advies is om de langste muur te nemen en dat als leg richting aan te houden zodat de ruimte opties groter oogt voor de normale planken vloeren.

Wanneer u een visgraat patroon heeft uitgekozen creëert u een ruimtelijk en een chique uitstraling.

Wanneer u nog steeds niet weet. Kunt het beste paar planken leggen en kijken hoe deze in de ruimte ogen om de juiste keuze te maken.

Wat is de wachttijd voor de legservice?

Wij leggen alleen vloeren die aangekocht zijn vanuit onze eigen showroom. Mits alles op voorraad is en op tijd geleverd kan worden kunnen wij uw vloer binnen 2 tot 3 weken plaatsen.

Mocht u haast hebben neem dan contact op met onze whats app service 0625639449 dan kunnen we kijken wat de eerste beste mogelijke datum vrij is om uw vloer toch eerder te kunnen plaatsen.

Is jullie legservice in Amsterdam of door heel Nederland?

Onze vloeren leggers rijden door het hele land om de vloeren die afkomstig zijn vanuit de showroom te plaatsen.

Hoe kan ik een leg afspraak maken?

Leg afspraak kunnen we alleen voor de aangekochte vloeren maken die afkomstig zijn vanuit onze showroom. Zodra u een vloer heeft uitgekozen in onze showroom dan kunnen wij een offerte opstellen voor het totaal materiaal en legservice. Ondertussen kunnen we kijken wat de eerste leg datum is om uw nieuwe vloer te kunnen plaatsen.

U kunt ook via onze webshop uw keuze doorgeven per email of whats app contact.

Hoe kan ik mijn leg datum wijzigen?

Uw planning loopt uit en de leg datum moet gewijzigd worden. Geef dit ons op tijd door minimaal 10 werkdagen voor de geplande leg datum. Zo kunnen we de datum die vrij komt een andere klant blij mee maken en onnodige kosten besparen. Wij zullen ons best doen om de leg datum zo goed mogelijk te plannen. Neem hiervoor contact met ons op.

Wanneer neemt de legger contact met ons op?

Tijdens de order is er een legdatum afgesproken en de betreffende vloeren leggers is gepland om de vloer bij u te komen plaatsen. U heeft per mail de naam en telefoon nummer van de vloeren legger ontvangen.

Afhankelijk van de leg team die uw vloer komt plaatsen wordt er in de avond (rond 20:00 uur) door de vloeren legger zelf een app gestuurd wat de verwachte tijd is dat zij langskomen om uw vloer te plaatsen. Heeft u geen email ontvangen met de telefoon nummer van de betreffende vloeren legger, neem dan even per mail contact met ons op.

Moet ik jullie leg service afnemen of kan ik dit ook zelf regelen?

Onze legservice is een extra service die wij aanbieden, mocht u de vloer zelf of door een ander willen plaatsen is dit uw eigen keuze.

Leggen jullie ook PVC klik, PVC lijm en Parket vloeren?

Wij hebben meerdere team die hun eigen specialisme hebben in Laminaat, PVC klik, PVC lijm en Parket vloeren plaatsen. Bij accorderen van de offerte wordt de juiste vloeren legger ingepland die uw vloer gaat plaatsen.

Kan ik alleen de legservice afnemen?

Wij leggen alleen vloeren die afkomstig zijn vanuit onze eigen showroom. Voor bepaalde actie vloeren bieden we legservice niet aan om de druk van onze stoffeerders af te nemen.

Moet mijn laminaat acclimatiseren voordat deze gelegd gaat worden?

Afhankelijk van de weer die de laminaat vloer 24 uur of 48 uur geacclimatiseerd te worden in de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden. Leg de pakken horizontaal met enige tussenruimte neer en zet ze nooit overeind tegen de wand om doorbuigen van de panelen te voorkomen.

De temperatuur tijdens de acclimatiseren en leggen dient minimaal 20°C te zijn dit om te voorkomen dat de vloer na het leggen te veel krimpt of uitzet.

Kan ik laminaat op een bestaande vloer leggen?

Laminaat op vloerbedekking: Wij raden dit sterk af! Dit omdat de kliksysteem na gebruik van de vloer kapot kan gaan en een laminaat vloer een vloerbedekking luchtdicht afsluit is er een grote kans dat de vloerbedekking gaat schimmelen en stinken. Ook op een kortpolig tapijt plaatsen van een laminaatvloer raden wij af.

Laminaat op parket: Ook geen goed idee, daar ook hout een organisch product is dat met het laminaat afgesloten wordt waardoor er rottingsprocessen in het hout plaats kunnen vinden. dit geldt overigens niet voor plankenvloeren met ontluchting (met een kruipruimte of verdiepingsvloer), daar kan met een dampwerende folie en een ondervloer laminaat overheen gelegd worden.

Laminaat op vinyl: Ook dit wordt door ons afgeraden. Meeste appartementen wordt een 10db eis gesteld dit is de reden om de juiste ondervloer advies te krijgen voor uw gekozen vloer.

Laminaat op Laminaat: Ook geen goed idee. Door te veel werking van beide vloeren kan dit verkeerd gaan, waardoor u tocht beide vloeren weer eruit moet halen.

Waar moet er op gelet worden bij het leggen van een laminaat vloer?

De basisvloer moet aan volgende criteria voldoen:

Drooge vloer

De basisvloer moet droog zijn. Een betonvloer niet meer dan 2% restvocht en een anhydrietvloer max. 0,5%. Wanneer er meer restvocht in de basisvloer aanwezig is kan een dampdichte scherm niet voorkomen dat er condensvorming onder het laminaat ontstaat.

Draagkrachtige vloer

De basisvloer moet draagkrachtig zijn. Bij een betonvloer mag niet zacht zijn, dit is eenvoudig te controleren met een kraspen. Bij een houten basisvloer mag de vloer niet veren. Door de vering kunnen de click verbindingen loskomen waardoor je de levensduur van je vloer verkort.

Vlakke vloer

De basisvloer moet vlak zijn. Als de vloer niet vlak is gaat de vloer veren op de plekken waar de hoogte verschillen er zijn, waardoor je de levensduur van je vloer verkort. Hele lichte oneffenheden tot 3 mm kunnen met de juiste ondervloer (groene platen of 10db ondervloerplaten) opgevangen worden. Bij hoge oneffenheden dient de basisvloer uitgevlakt te worden.

Schone vloer

Door de basisvloer goed te stofzuigen haal je de meest kleine korreltjes van je vloer. Hiermee verklein je oneffenheden of nare geluiden in je vloer.

 

Als de basisvloer voldoet aan deze criteria dan is uw vloer zo gelegd. U kunt ook gebruik maken van onze legservice neem hiervoor contact op.

Hoeveel snijverlies word er berekend voor de vloer?

Hieronder een schema welke snijverlies wij hanteren voor bepaalde vloeren.

* Normale planken laminaat en PVC Click 7%

* XL planken laminaat en PVC Click 10%

* Tegel Laminaat en PVC Click 10%

* Visgraat / Hongaarse punt Laminaat en Visgraat PVC Click 14%

* Normale planken PVC dry back 7%

* Tegel PVC dry back 7%

* Visgraat / Hongaarse punt PVC dry back 10%

Wegens technische beperking rekent onze webshop standaard voor alle vloeren 7%.

Hoe bereken jullie de legservice?

De legservice wordt als volgt brekend.

De te leggen aantal pakken keer de pakinhoud is de arbeid die wordt berekend. Mocht er een pak tekort komen dan wordt de pak keer pakinhoud als arbeid doorberekend. Mocht er een pak te veel zijn deze wordt retour** gebracht, dan wordt de pak plus de vierkante meter inhoud van de pak gecrediteerd.

**Retour: Geld alleen voor vloeren die wel retour mogen, vloeren die niet retour kunnen i.v.m. restpartij of anders dan kan de pak niet retour maar wel de vierkante meters die hiervan niet gelegd zijn.

Plaatsen van de MDF hoge plinten, plakplinten en profielen geld het zelfde als voor het plaatsen van de vloer.

Retourneren
Wanneer kan ik een product niet retourneren?

Wanneer er EXTRA KORTING is verleend of het aangekochte item is een actieproduct / restpartij, dan wordt er geen vloer, ondervloer of plint retour genomen.

Hoe kan ik overgebleven pakken retourneren?

Vloer, ondervloer of plint die niet speciaal is besteld kan binnen 7 dagen retour gebracht worden naar onze showroom. Hier zullen collega's de product retour nemen en crediteren.

Zijn er retour kosten?

U dient de product zelf retour te brengen in meeste gevallen zijn er geen retour kosten, helaas zijn er leveranciers die 20% retourneringskosten in rekening brengen wat wij ook helaas door moeten rekenen.

Mocht u de overgebleven pakken met een bezorgservice willen retour zenden, dan zijn deze kosten voor uw eigen rekening.

Wanneer mag ik een product retourneren?

Een collectie vloer, ondervloer of plint wat niet speciaal voor u besteld is kan binnen 7 werkdagen na ontvangst van de bestelling retour gebracht worden.

Onderhoud vloer
Hoe onderhoud je je Laminaat, PVC of houten vloer?

Onderhoud van een Laminaat, PVC en houten vloer hebben hun eigen gebruiksaanwijzingen. Raadpleeg voor de juiste gebruiksaanwijzing.

Hoe onderhoud ik mijn laminaat vloer?

Vochtig reinigen: Dweil uw laminaat vloer een keer in de twee weken 'afhankelijk van de drukke huisverkeer' kan dit vaker. Voor dat u begint met dweilen zorg ervoor dat de dweil of doek goed uitgewrongen is. Te veel water kan schade veroorzaken aan uw laminaat vloer. Ook waterbestendige laminaat vloer goed uitgewrongen dweil of doek gebruiken.

Droog reinigen: Reinig uw laminaat vloer regelmatig met een stofzuiger 'afhankelijk van de drukke huisverkeer' of een zachte bezem. Vuil zoals zand of stof kunnen de vloer beschadigen. Gebruik bij een stofzuiger altijd de zachte parketborstel.

Droogloopmat: Vanuit de fabrikant en leverancier wordt altijd geadviseerd een goede droogloopmat te plaatsen van een redelijk groot afmeting (wat ook past in uw huisstijl / woning). Een droogloopmat zorg ervoor dat vuil en andere materialen worden opgenomen en niet de kans krijgen om je laminaatvloer te beschadigen.

Vilt: Gebruik onder uw tafel, stoelen, banken, kasten, etc vilt en voorkom hiermee krassen op je vloer.

Vlekken reinigen: Er zijn verschillende schoonmaak middelen verkrijgbaar voor laminaat vloeren. Lees de bijsluiter goed en gebruik de geadviseerde hoeveelheid, door verkeerd gebruik van de reinigingsmiddel kunt u schade veroorzaken aan uw vloer.

Hoe kan ik strepen op een PVC vloer verwijderen?

Zwarte strepen die veroorzaakt zijn door donkere schoen zolen of zware meubels met een rubberen onderkant kunnen eenvoudig verwijderd worden. 

Met een PVC schoonmaakproduct en een spons wrijf je die zo weg. Meng hiervoor twee dopjes in een emmer met lauw water.

Kan een PVC vloer met een stoom reiniger gereinigd worden?

Nee! Door de hoge temperaturen kan de PVC vloer onstabiel worden. Voor een Rigid PVC is dit afhankelijk van de type apparaat, kwaliteit van de stoom, stoom verdeling. 

Het is belangrijk dat je niet op dezelfde plek op de vloer houd, en niet te lang op de voegen te houden en de vloer in de lengterichting van de planken te reinigen.

Contact
Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

U kunt op verschillende manier contact met ons opnemen door langs te komen in onze showroom, bellen, mailen of via onze whatsapp service.

We zullen z.s.m reageren op uw telefoon, mail of whatsapp.

Contactgegevens
  • Klaprozenweg 17-D
  • 1032 KK, Amsterdam
  • Nederland
  • KVK nummer: 58522700
  • btw-nummer: NL853074690B01
  • Bank: NL82RABO0380823683
Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden