• Lorem ipsum

5 Stappen om je ondervloer te bepalen.

22 Jul 2016
door L2G

1: Heeft u vloerverwarming of vloerkoeling?
JA, kies dan een een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming of vloerkoeling.

 

2: Is de basis vloer van hout of van beton? 
Er zijn veel ondervloeren sommige zijn geschikt voor basis vloer van hout, voor een basis vloer van beton kunt bijna alles kiezen.

 

3: Moet een ondervloer een egaliserende vermogen hebben en wat moet de dikte van mijn ondervloer zijn?
Bij grote oneffenheden in je basisvloer +/- 5mm dan is dit goed op te vangen met een juiste ondervloer. Bij een vlakke basisvloer hoeft u geen rekening te houden met een ondervloer met een egaliserende vermogen. Houd wel rekening met de totale dikte van je ondervloer + laminaat dit ivm je deuren. Als het te hoog is is het altijd nog mogelijk de deuren door een timmerman te laten inkorten.

 

4: Moet mijn ondervloer voldoen aan geluidsdemping van 10db?
Eengezinswoning bepaal je zelf of je een geluiddempende ondervloer neemt of niet, hoe meer decibel een ondervloer tegenhoud hoe rustiger je woont. Je kan dit ook per ruimte indelen, begane grond geen geluiddempende ondervloer maar op de 2de verdieping en zolder een geluiddempende ondervloer om de loopgeluid sterk te verminderen.
Appartementen gelden vaak de minimale grens van 10db, wat is aanbevolen door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG). Dit moet wel een gecertificeerde ondervloer zijn met een keurmerk, als je dit niet gebruikt kan je onderbuur bij geluidshinder eisen om alsnog een geluiddempende ondervloer te nemen.

 

5: Hoeveel vierkante meter ondervloer heb ik nodig voor mijn woning?
Met een eenvoudige rekensom kunt u de benodigde vierkante meters berekenen:
Lengte X Breedte = Vierkante Meters
Er is bijna geen snijverlies met ondervloer voor de veiligheid kan je altijd 5% extra ondervloer nemen.

Bekijk de ondervloeren die worden aangeboden door Laminaat2Go klik hier

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »