Meister Parket

Meister Lindura Houten Vloeren

Lindura is een houten vloer die bijzonder veel uithoudt. Reden hiervoor is zijn speciale opbouw. Een deklaag van echt hout wordt samengeperst met innovatieve 'wood Powder'. Deze mix van houtvezels en minerale bestanddelen maakt het oppervlak van Lindura extreem belastbaar. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten zoals eiken, lariks of noten en uit verschillende oppervlaktebehandelingen. Natuurgeoliede Lindura Planken staan voor een markante oorspronkelijkheid: door de unieke productiemethode worden knoesten, scheuren en porien in het hout extra benadrukt. Wie het graag wat rustieker heeft kiest voor een mat gelakt oppervlak: hier is het rustig en harmonische algehele plaatje compleet!

Robuust en met een goed weerstandvermogen

Lindura is dol op uitdagingen en bewaart bijvoorbeeld ook zijn kalmte bij belasting door puntige hoge hakken. Dat hebben we ook in ons laboratorium getest: een metalen bal met een druk van 4000 Newton laat op gangbaar parket een duidelijk zichtbaar indruk achter. De sporen die dit op een houten Lindura vloer achterlaat, zijn nauwelijks waarneembaar.

Intelegente opbouw

Ook bij de houten Lindura vloeren wordt de stabiele HDF-tussenlaag ingezet. Deze wordt onder hoge druk en tempratuur samengeperst met een toplaag van echt hout, een laag gemaakt van Wood Powder en een tegenfineer van echt hout en Wood Powder. Alleen op die manier ontstaat een vloer die robuust, belastbaar, gemakkelijk in onderhout en ook nog eens echt mooi is - een echte houten hightech vloer dus. In onze video is de vermelde opbouw van Lindura goed te zien.

Pagina 1 van 2
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »